Stichting Vredeseducatie

Stichting Vredeseducatie

Organisatie

Interactieve methodieken op het terrein van burgerschap, democratie, diversiteit, conflicthantering en de geschiedenis.

De Stichting Vredeseducatie werkt aan interactieve methodieken op het terrein van burgerschap, democratie, diversiteit, conflicthantering en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in relatie tot het heden.

De medewerkers zijn gespecialiseerd in didactische concepten, interactieve reizende en permanente tentoonstellingen en innoverende onderwijsprojecten.

Kenmerkend in de samenwerking met de Stichting Vredeseducatie is de nauwe betrokkenheid van doelgroepen en opdrachtgevers. Van conceptontwikkeling, thema- of doelgroeponderzoek tot en met de complete productie vanaf ontwerp, samenstelling, fondsenwerving, handleidingen en nascholing. In de afgelopen jaren werden spraakmakende opdrachten uitgevoerd voor musea, gemeenten, opleidingen en andere instellingen met een educatieve missie in binnen- en buitenland.
De Stichting Vredeseducatie werkt in het buitenland onder de naam Peace Education Projects. Zij realiseerde in een diverse andere landen, waaronder Belgiƫ, Rusland, Frankrijk, Israel, Spanje, Italiƫ, Zwitserland en Noord-Ierland, interactieve tentoonstellingen.